Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Κι αν σας βγει, τι σκοπεύετε να κάνετε έπειτα;

Περίμενα να ακούσω από την κυβέρνηση τι σκοπεύει να κάνει αν ισορροπήσει για ικανό χρόνο πάνω στο κινητό χαλί των θεσμών. Τους βασικούς άξονες αναπτυξιακής πολιτικής που σκοπεύει να ακολουθήσει, τομείς και κλάδους στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα ή υποδομές, θεσμικές παρεμβάσεις, τέτοια πράγματα.
Τι θα κάνετε για τον πρωτογενή τομέα, τη γεωργία, την αλιεία. Τον τουρισμό.
Ακόμη και συγκεκριμένα έργα που να δείχνουν ότι - όντως - η φαντασία ήρθε στην εξουσία. Όπως -πρόχειρο τρελό παράδειγμα - ο σιδηρόδρομος στην Κρήτη, για τον οποίο η πρώτη μελέτη έγινε γύρω στα 1880, την περίοδο Τρικούπη, αν θυμάμαι καλά. Έργο χαμηλού κόστους και υψηλής απόδοσης, χάρη στην ιδανική γεωγραφία, συμβατό με ηλιακή - αιολική ενέργεια, εξοικονομεί καύσιμα και χρόνο. Εξαιρετικά ωφέλιμο για τις τοπικές κοινωνίες* το περιβάλλον και την οικονομία τους. Μειώνει επίσης το στρες και τα δυστυχήματα στους δρόμους, Και ως δημόσια επένδυση μπορεί να μην υπολογίζεται καν στο δημόσιο έλλειμμα. Προσφέρει έσοδα στα δημόσια ταμεία κλπ.
Τέτοιου είδους πληροφορίες από την κυβέρνηση δεν έχω εντοπίσει ακόμη. Μακάρι να φταίω εγώ που δεν τις βρήκα. Ο άνθρωπος όμως δεν μπορεί να ζήσει μόνο με αξιοπρέπεια.*Πιθανοί πολέμιοι: Αυτοκινητέμποροι, πετρελαιοβενζινάδες, ρεντακάρ και ρενταμπάικ, ταξιτζήδες, ΚΤΕΛ. Πιθανά επίδοξα γεράκια οι "ιδιωτικοποίηση παντού" στους οποίους απαντάμε "όχι δεν υπάρχει περίπτωση να πουληθεί αυτό μέχρι να έχει πάρει το δημόσιο πίσω την επένδυση στο πολλαπλάσιο - μακρυά τα χέρια". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου